Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023.

Κείμενο: Ευάγγελος Κ. Τσιούνης

Φωτογραφίες: Χρήστος Σπ. Λαυρέντζος, Ευάγγελος Κ. Τσιούνης, Τάκης Μπούσγος, Βίκυ Λομβαρδιά.

Μετά από 5ετή παύση της εκδήλωσης – αντάμωμα, που είχε ξεκινήσει ο Σύλλογος Χαλκιοπουλιτών Αθήνας – Πειραιά «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ»,  στο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη και στην Αγραπιδούλα, από το 2014 μέχρι το 2018, το Δ.Σ αποφάσισε  να την επαναλάβει στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων, την Πέμπτη το πρωί 17 Αυγούστου 2023.

  Ήταν η τελευταία μιας σειράς εκδηλώσεων και φωτογραφικών εκθέσεων, που ξεκίνησαν την Πέμπτη 10 Αυγούστου στους χώρους του Δημ. Σχολείου Ν. Χαλκιόπουλου με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή και ολοκληρώθηκε - το πρώτο σκέλος - την Κυριακή 13 Αυγούστου με τους αγώνες δρόμου και την παράσταση Καραγκιόζη.

  Η εκδήλωση περιλάμβανε Θεία Λειτουργία στο Σπήλαιο και στη συνέχεια πανηγύρι στην «Αγραπιδούλα».

  Στη Θεία Λειτουργία, ο Παπα Νίκος Ριζογιάννης με τον επίσης συγχωριανό μας Παπα - Θανάση Ματσέλο, συνεπικουρούμενοι από τον Παντελή Καντάνη - Ιεροψάλτη στον Ι.Ναό Αγ. Παρασκευής Αγρινίου - και τον Ανδρέα Κοτοπούλη, κατέκλυσαν με τις υπέροχες ψαλτικές τους ικανότητες το σπήλαιο. 

Τους ευχαριστούμε που μας τίμησαν με την παρουσία τους. 

Στο πανηγύρι στην Αγραπιδούλα, για τη διασκέδασή μας, φρόντισε  η παραδοσιακή ορχήστρα «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ» με τους: Γιώργο Βίτσα (κλαρίνο), Κώστα Τσαμπά (τραγούδι), Στέφανο Κόπανο (τραγούδι), Κώστα Κουλτούκη (κιθάρα), Χρήστο Τσιαμπόκαλο (βιολί), Αλέξη Βοσκάκη (αρμόνιο). 

  Μια διαχρονική επιλογή του συλλόγου μας, καθώς η συγκεκριμένη ορχήστρα εστιάζει στην παραδοσιακή μουσική με αυστηρότητα στις επιλογές των τραγουδιών, όπως αρμόζει σε έναν πολιτιστικό σύλλογο που ο ρόλος του είναι η διατήρηση της παράδοσης και όχι ο ευτελισμός της. Τους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά.

   Μεγάλη η συμμετοχή – περίπου 250 άτομα – και στη Θεία Λειτουργία και στην Αγραπιδούλα. Το κέφι ανέβηκε μετά την εισαγωγή με τραγούδια επιτραπέζια και συνεχίστηκε ο χορός μέχρι αργά το απόγευμα. Το σερβίρισμα του μενού έγινε πολύ γρήγορα, το φαγητό ήταν πλούσιο με πίτες, κεφτεδάκια, σαλάτα, φέτα, τζατζίκι, τσιαλαφούτι και κυρίως πιάτο μερίδα 3 σουβλάκια με πατάτες φούρνου στην τιμή των 10€. Οι μπύρες, τα αναψυκτικά και τα νερά κρύα, σε τιμές προσιτές.

Παρόντες στην εκδήλωσή μας και τους ευχαριστούμε: Ο Δημ. σύμβουλος του Δήμου Αμφιλοχίας και υποψήφιος Δημ. σύμβουλος, με τον συνδυασμό "ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" κ. Θανάσης Κακαρούνας, ο ιδιοκτήτης της στοσελίδας karvasaras.gr και υποψήφιος Δημ. σύμβουλος, με τον συνδυασμό "ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" κ. Κώστας Γαλάνης, ο συγχωριανός μας υποψήφιος Δημ. σύμβουλος, με τον συνδυασμό "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" κ. Θόδωρος Κουτσιούμπας, ο ταμίας του συλλόγου Χαλκιοπούλων και πρόεδρος της Β' βάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου, κ. Σεραφείμ (Μάκης) Μακρής.

Και του χρόνου με υγεία και καλή διάθεση!!!!! 
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου