Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ 1.000, 5.000 & 10.000 ΜΈΤΡΩΝ ΣΤΟ Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟ – 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023.

Περιγραφή – αποτελέσματα, λίστες συμμετεχόντων και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

 Κείμενο: Ευάγγελος Κ. Τσιούνης

Φωτογραφίες: Χρήστος Σπ. Λαυρέντζος

  Την Κυριακή 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά αγώνες δρόμου ενός, πέντε και δέκα χιλιομέτρων, Παιδιών, Γυναικών και Ανδρών στο Ν. Χαλκιόπουλο Βάλτου Αιτ/νίας, στο πλαίσιο πολυποίκιλων καλοκαιρινών εκδηλώσεων, που πραγματοποίησε ο σύλλογος Χαλκιοπουλιτών Αθήνας – Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ».

  Αυξανόμενη και φέτος η συμμετοχή των αθλητών, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, αλλά και πολλών επισκεπτών από όμορες περιοχές και της ευρύτερης περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις μας, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς το χωριό μας πλημύρισε από κόσμο, που συμμετείχαν, αλλά και παρακολούθησαν τους αγώνες.

  Μεγάλη τιμή για τους διοργανωτές, η συμμετοχή του γνωστού δρομέα Γιάννη Κανελλόπουλου από την Πάτρα στα 10.000 μέτρα, που έκανε και ρεκόρ αγώνα με 37’.

   Η προσέλευση, η καταγραφή, οι υπεύθυνες δηλώσεις ξεκίνησαν από τις 17.30μ.μ., οι αθλητές καρφίτσωσαν τα νούμερά τους πανέτοιμοι για την εκκίνηση.

  Αφετηρία όπως και πέρυσι η είσοδος του Δημοτικού Σχολείου και η πρώτη εκκίνηση έγινε στις 18.45, για την απόσταση των 1000 μέτρων όπου συμμετείχαν παιδιά έως 12 ετών. Η διαδρομή πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του χωριού τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας με τη βοήθεια της αστυνομίας και των εθελοντών συγχωριανών και φίλων.

49 κορίτσια και αγόρια, έτρεξαν το ένα χιλιόμετρο και χειροκροτήθηκαν θερμά από γονείς και παρευρισκόμενους.  

  Πρώτη από τα κορίτσια τερμάτισε η Ελισάβετ Ρήγα με 3’ και 44’’, 2η  η Βερόνικα Κατσούλα με 4’ και 06’’ και 3η  η Γεωργία Βλάχου με 4’ και 15’’. 

Στα αγόρια πρώτος τερμάτισε ο Θοδωρής Κολοκύθας με χρόνο 3’ και 45’’, 2ος  ο Κων/νος Λαγός με 3’ και 53’’και 3ος  ο Αλέξανδρος Λαγός με 3’ και 56’’. 

  Στα πέντε χιλιόμετρα συμμετείχαν 30 αθλητές. 23 άνδρες και 7 γυναίκες. 1ος  στους άνδρες τερμάτισε ο Δημήτρης Τηγάνης του Χρ. με χρόνο 21’ 13’’ και 30 δέκατα, 2ος  ο Χρήστος Παπαρίζος του Δημ. με 22’ 30’’ και 87 δέκατα και 3ος  ο Νικόλαος Προύντζος του Χρ. με 23’ 42’’ και 75 δέκατα.  

  Στις γυναίκες 1η  τερμάτισε η Γιώτα Βαγενά του Ηλία με χρόνο 31’ 23’’ και 87 δέκατα, 2η  η Ανδρονίκη Κατσιάδα του Ηλία με 33’ 31’’ και 57 δέκατα  και 3η  η Ασπασία Τουρλεντέ με 35’ 29’’ και 87 δέκατα.

  Στην κατηγορία των δέκα χιλιομέτρων έλαβαν μέρος 19 αθλητές. 16 άνδρες και 3 γυναίκες. Στους άνδρες 1ος τερμάτισε ο Ιωάννης Κανελλόπουλος με την εξαιρετική επίδοση των 00.37' 00'', 2ος ο Ηλίας Νικολάου με 00.41' 55'' και 3ος ο Ιωάννης Αποστολόπουλος  με 00.42' 16''.  

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Λάουρα Ροκοπάνου με χρόνο 01.00' 14'',  2η  η Μαρία Νεφρού με 01.07' 26'' και 3η η Βασιλική Σκόπη με 01.08' 09''.

  Για την ασφάλεια των αθλητών προηγούνταν περιπολικό της Αστυνομίας, που διέθεσε για τον αγώνα το Αστυνομικό Τμήμα Εμπεσού, υπήρχε ασθενοφόρο σε ετοιμότητα  από το κέντρο υγείας και ΙΧ αυτοκίνητα με έμπειρους εθελοντές.

  Με την ολοκλήρωση της επιστροφής όλων των αθλητών απονεμήθηκαν μετάλλια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες και ξεκίνησε η απονομή των κυπέλλων με την κατάταξή τους και το σήμα του Συλλόγου, στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες όλων των κατηγοριών.

  Πριν την έναρξη της διαδικασίας απονομής των κυπέλλων, ο πρόεδρος του συλλόγου έδωσε  θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στους νικητές και τις νικήτριες. Ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς των εκδηλώσεων και όλους τους εθελοντές και στη συνέχεια όλα τα μέλη του Δ.Σ. επέδωσαν τα κύπελλα στους νικητές.

Σημειωτέον ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων υπήρχε καλαίσθητη προβολή POWERPOINT των χορηγών σε ξεχωριστή οθόνη.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ: ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ












Υ.Γ. Συντάκτη: Ζητώ συγνώμη για την καθυστερημένη ανάρτηση. 
Το συμμάζεμα των εκθέσεων και όλων των υλικών από το Δημ. σχολείο και η προετοιμασία για την εκδήλωση της Πέμπτης 17 Αυγούστου στην Αγραπιδούλα δεν άφησε περιθώρια ελεύθερου χρόνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου