Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Αν το μέλι είναι η αδυναμία σας, το Χαλκιόπουλο είναι ο προορισμός, από την Πέμπτη 11 μέχρι την Κυριακή 14 Αυγούστου στην τετραήμερη Γιορτή Μελιού και Παραδοσιακών Προϊόντων, που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Χαλκιοπουλιτών Αθήνας – Πειραιά «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ» στο πλαίσιο των πολιτιστικών του εκδηλώσεων.

Το αγαπημένο μέλι, αλλά και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, έχουν την τιμητική τους από την Πέμπτη 11 μέχρι την Κυριακή 14 Αυγούστου στο Ν. Χαλκιόπουλο (προαύλιος χώρος Δημ. Σχολείου), όπου παραγωγοί μελιού θα συμμετάσχουν, θα σας ενημερώσουν για τις μοναδικές ιδιότητες του μελιού τους και φυσικά θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε και να προμηθευτείτε γνήσιο Βαλτινό μέλι.

Το ειδικό αφιέρωμα στο μέλι θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 11 Αυγούστου με ομιλίες, παρουσιάσεις, τοποθετήσεις και προβολές βίντεο, για την κοινωνία των μελισσών και τα οφέλη του μελιού στη διατροφή μας.

Το πρόγραμμα της βραδιάς, έχει ως ακολούθως:

– Ώρα 20.00 – 20.30: Προσέλευση - Εγκαίνια εκθέσεων, χαιρετισμοί των επισήμων, του προέδρου της τοπικής κοινότητας και του προέδρου του συλλόγου.

– Ώρα 20.30 – 21.30: Αφιέρωμα στο μέλι και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

ü   Ομιλία από τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτ/νίας Γεωπόνο κ. Σάββα Βλάχο με θέματα:

1. Η μελισσοκομία στην Αιτ/νία σήμερα, σε σχέση με την κλιματική αλλαγή.

2. Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους, για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων της μέλισσας.

3. Η συμβολή της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος, προς το επάγγελμα του μελισσοκόμου.

ü   Γευσιγνωσία στο μέλι από τους μικρούς μας φίλους.

ü   Χαιρετισμός – τοποθέτηση από συμμετέχοντα μελισσοπαραγωγό, για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

ü   Παρουσίαση σε προτζέκτορα θεματικών βίντεο, για την κοινωνία των μελισσών και τα οφέλη του μελιού στη διατροφή μας.

Από τις 21.30-22.30, θα παρουσιαστεί  παράσταση Καραγκιόζη με τον Γιώργο Ηπειρώτη «Ο Καραγκιόζης γιατρός του μελιού», με πολλαπλά μηνύματα για τα οφέλη του μελιού στη διατροφή μας. ( προσφορά του Δήμου Αμφιλοχίας).


    Στόχος της γιορτής είναι να προβληθεί το παραγόμενο μέλι, τα προϊόντα της μέλισσας, καθώς και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, αναδεικνύοντας τη μοναδική ποιότητα τους και τα ευεργετικά τους οφέλη.

Το μέλι είναι φυσικό προϊόν με υψηλή ενεργειακή και θρεπτική αξία και ιδιαίτερα τα Ελληνικά μέλια αποδεδειγμένα, μέσω ερευνών, έχουν αποδειχθεί ότι είναι καλύτερης ποιότητας σε σύγκριση με πολυδιαφημισμένα μέλια του εξωτερικού.

   Η φυσική παρουσία όλων Μελισσοκόμων και μη είναι σημαντική, τόσο για την προώθηση των προϊόντων τους, όσο και την ανάδειξη του Βαλτινού μελιού, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεοπτικών σταθμών. Οι παραγωγοί θα διαθέτουν καλαίσθητους πάγκους, πάνω στους οποίους θα τοποθετήσουν τα προϊόντα τους.

   Στο πλαίσιο αυτό οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τα χαρακτηριστικά της μέλισσας, τον κύκλο ζωής της, τα οφέλη της στον άνθρωπο από την αρχαιότητα έως σήμερα και το σημαντικό έργο του μελισσοκόμου, που με αγάπη φροντίζει τις μέλισσες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 

«Κεντρίζει η μέλισσα, αλλά το μέλι της είναι γλυκό», γι’ αυτό σας καλούμε όλους να επισκεφθείτε την έκθεση των προϊόντων όλο το τετραήμερο, για να γευθείτε την τροφή των Θεών, γιατί όπως λέει ο λαός «Μία μέλισσα δεν κάνει μέλι».

   Κυρίως σας καλούμε  να είστε εκεί την πρώτη ημέρα (Πέμπτη 11 Αυγούστου) και στο τέλος της Γιορτής μας να πούμε «Σαν το μελίσσι μαζεύτηκε ο κόσμος».

  Στο τέλος της γιορτής, ο σύλλογος θα διαθέσει εδέσματα σε μπουφέ και τσίπουρο.

Σημείωση: Αν κάποιος από τους παραγωγούς δεν έχει ακόμη δηλώσει τη συμμετοχή του ας το πράξει άμεσα δηλώνοντας στο τηλ. 6977911144 (Ευάγγελος Κ. Τσιούνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου