Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Οι ετοιμασίες ολοκληρώνονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ν. Χαλκιόπουλο ξεκινούν την Πέμπτη 10 Αυγούστου. Με πρώτη εκδήλωση τη Γιορτή Μελιού και Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων, το Νέο Χαλκιόπουλο είναι ο προορισμός για τους λάτρεις του μελιού και των προϊόντων της μέλισσας και όχι μόνο.

 

Το αγαπημένο μέλι, αλλά και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, έχουν την τιμητική τους από την Πέμπτη 10 μέχρι την Κυριακή 13 Αυγούστου στο Ν. Χαλκιόπουλο (προαύλιος χώρος Δημ. Σχολείου), όπου παραγωγοί μελιού θα συμμετάσχουν, θα σας ενημερώσουν για τις μοναδικές ιδιότητες του μελιού τους και φυσικά θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε και να προμηθευτείτε γνήσιο Βαλτινό μέλι.

Το ειδικό αφιέρωμα στο μέλι θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 10 Αυγούστου με ομιλίες, παρουσιάσεις, τοποθετήσεις και προβολές βίντεο, για την κοινωνία των μελισσών και τα οφέλη του μελιού στη διατροφή μας. Στο μενού της βραδιάς ενημέρωση για τις αλλεργίες από τα τσιμπήματα της μέλισσας.

Το πρόγραμμα της βραδιάς, έχει ως ακολούθως:

– Ώρα 20.00 – 20.30: Προσέλευση - Εγκαίνια εκθέσεων, χαιρετισμοί των επισήμων, του προέδρου της τοπικής κοινότητας και του προέδρου του συλλόγου.

– Ώρα 20.30 – 22.00: Αφιέρωμα στο μέλι και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

·                          Ομιλία από τον Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας κ. Νικόλαο Εμμανουήλ με θέματα:

1.  Καινοτόμες ιδέες στην άσκηση της Μελισσοκομίας.

2.  Ανοικτή συζήτηση, ερωτήσεις, απορίες.

·                         Γευσιγνωσία στο μέλι από τους μικρούς μας φίλους.

·                         Παρουσίαση σε προτζέκτορα θεματικών βίντεο για την κοινωνία των μελισσών και τα οφέλη του μελιού στη διατροφή μας.

·                         Ομιλία – Παρουσίαση από τον διευθυντή της παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου με θέμα: «Οι αλλεργίες από τα τσιμπήματα της μέλισσας στα παιδιά και ο σωστός τρόπος αντιμετώπισής τους».


 

Μετά τις 22.00- ……., KARAOKE PARTY  με τον Νίκο Ράπτη, για μια αξέχαστη βραδιά για μικρούς και μεγάλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου